LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database)*
REZULTATI (PDF)
RANG-LISTA (XLS)

Otvaranje 6. ljetne sljemenske lige Puntijarka nije prošlo uz nazočnost TV kamera pa je ostatak svijeta ostao zakinut za ovaj lijepi sportski događaj. Zasluženo, jerbo je ošamućen trenutnom fudbalskom histerijom. I dok je grad vrvio zastavama okićenim diplomatskim autima, u božjem miru uz cvrkut ptica i u dubokoj hladovini visokih sljemenskih stabala, moćna gomilica od 55 duša se uspentrala popularnom Bikčevićevom stazom od Blizneca do planinarskog doma Puntijarka.

Pobijedio je Lovelos Slovinac, izraziti specijalista za planinsko trčanje, koji je u protekla dva vikenda imao dva oprečna nastupa na trkama Hrvatskog planinskog kupa. Najprije je na Biokovu zalutao, a onda na Učkoj bio fantastičan – drugi! Pobjedničko vrijeme 29:21 je za 75 sekundi slabije od njegovog osobnog rekorda 28:06, s kojim dijeli 5. mjesto na rezultatskoj rang-listi svih vremena s Markom Rajkovićem, koji je, btw, sudio današnju trku jerbo se nedavno spizdio s montićem i slomio rebro. U ženskoj konkurenciji pobjeda novopečene planinske reprezentativke Sanje Begović Geceg, koja je u svom premijernom nastupu Puntijarku otrčala za 36:37, čime je došla na diobu 8. mjesta rang-liste.

Treba reći da je prvo kolo poslužilo kao fartlek-trening planinskim reprezentativcima iz Zagreba u 4-tjednoj pripremi za prvenstvo Europe 12.07. u Njemačkoj (senior Čukušić, junior Valičević, seniorka Begović Geceg), koji su pokazali dobru formu. U sljedećem kolu imaju po programu kontrolnu trku pa ćemo tek onda vidjeti koliko zaista vrijede, a pridužit će im se još Hrvoje Kovač i Petra Gidak.

Svaka godina donese novi kontingent trkača na Puntijarku, pa smo u prvom kolu imali čak 13 puntijarskih jungfera (Čorba, Čukušić, Dobranić, Habuš, Jovanović, Krajnović, Marjanović, Presečki, Schwebcke, Turčak, Valičević, Herceg, Begović), čime se ukupni broj namjernika popeo na točno 450. U ovom kolu je svoje osobne rekorde (uz debitante, naravno) ostvarilo 6 starosjedioca: Krešo Babić (33:51, 70. mjesto rang-liste), Dejan Petrović (34:47, 81. mjesto), Vanja Suhina (35:38, 94. mjesto), Darko Terek (41:32, 209. mjesto), Tadeja Krušec (45:49, 58. mjesto kod žena) i Ranka Šimić (48:20, 67. mjesto). Zabilježen je i prvi četveronožni nastup (canis Hac, rođen 2002.) u konkurenciji homo sapiensa.

U Nordicu pobjeda za sveprisutnog Nenada Lovreca u muškoj i Gordane Odrljin u ženskoj konkurenciji, koja se približila rekordu staze (Vlasta Jurlin 44:24) na samo 51 sekundu.

Vidimo se slijedeći tjedan na drugom kolu Puntijarke 2008!

* Svi rezultati Puntijarke (također Lagvića i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite punt, za polje Godina/Opis 2008 i Kolo unesete =1; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.