MOĆNA GOMILICA NORDICA NA LAGVIĆU

LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database) *
REZULTATI (PDF)
PREGLED LIGE LAGVIC

Zimska Adventure sport liga počela je ove nedjelje u nimalo zimskim uvjetima. Subotnja je kiša fino očistila atmosferu pa nas je na startu na Lagviću dočekalo sunčano i za jednu zimsku ligu čak neprimjereno toplo vrijeme. Naime temperature u Zagrebu već tjednima koketiraju s 20-tak stupnjeva tako da kape, rukavice i windstoperi kod većine trkača još nisu izašli iz ormara, a atletski cjepidlake bi mogle reći da su 22 stupnja, koliko je danas bilo u gradu, čak i previše da bi se uvjeti nazvali trkački idealnim. No kako je na Sljemenu uvijek 5 do 10 stupnjeva svježije, može se reći da smo mi danas imali pravi planinsko-trkački idealizam. A mnogi su ga i dobro iskoristili – rušeći osobne (palo ih je čak 14), skidajući skalpove i uživajući u atmosferi koja je više ličila na početak proljetne nego na kraj jesenske trkačke sezone.









Kako je ovo bilo tematsko kolo «nordijaca», isti su navalili na strmi uspon zvan Mrcina u najvećem broju ikad. Bilo ih je čak 29, od čega 17 žena. Uvjerljivu pobjedu je, očekivano, odnio Mladen Čižić (41:20). No na vrhu se kasnije pričalo da se mnogo zanimljivija trekerska bitka, Sablja vs. Suhina, vodila za drugo mjesto, kojeg se, zahvaljujući strmom finišu ipak dočepao Sablja (45:30). On je pritom svoj osobni skinuo za skoro minutu, a Suhina svoj za čak 3 i pol. Nordijska pobjednica Tea Đurek još je jednom pokazala kako joj samo u ruke treba dati štapove i poštenu strminu da postane zvjer i dobiva trkače, koji bi joj na ravnom vjerojatno bili neuhvatljivi. Naime Tea je sa svojih 52:03 danas zasjela na drugo mjesto ukupne rezultatske rang liste i skinula osobni za više od 7 minuta. U stopu su je pratile Tadeja Krušec (53:25) i Gordana Odrljin (54:00), koje su se, također s novim osobnim rekordima, popele na rezultatskoj ljestvici svih lagvićkih nordica na treću i četvrtu poziciju.

Pobjeda Šime Sušića (46:50) na cesti nije bila neko iznenađenje, no već za drugo i treće mjesto valjalo je srušiti pokoji osobni. Robert Vegše (47:01) je svoj obrijao za 30 sekundi, a Damir Vukoja (47:10) svoj za 2 minute. U ženskoj trci, u odsustvu prošlogodišnje pobjednice Petre Gidak, nije bilo neizvjesnosti, no ipak sam iskoristitila neuobičajeno dobre vremenske uvjete i nakon dugog vremena, dvije sezone, spustila ženski rezultat ispod 50 minuta (49:27).. Druga se vrha dočepala Petra Podnarčuk (58:15), a treća Višnja Škevin (01:01:45).

Uslijedila je tradicionalna hmeljna okrepa na osunčanoj terasi pivnice – opet krajnje neprimjereno početku jedne zimske lige! No bez obzira na to hoće li kasna jesen i zima uskoro pokazati svoje pravo lice, pozivamo vas na daljnja nedjeljna osvajanja najdraže nam zagrebačke planine. U sljedećem će se kolu za tematsku pobjedu boritideklarirani trkački (i životni) parovi.

tekst: Veronika
slike: Pinky i Robert
rezultati: Božena
čaj: Žana

*Svi rezultati Lagvića (također Puntijarke i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite lagv, za polje Godina/Opis 2008/2009 i Kolo unesete =1; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.