LINKOVI: SLIKE
REZULTATI (database) *
REZULTATI (PDF)
POREDAK (PDF)
RANG-LISTA (XLS)
RAPORT 3. KOLA / 2. / 1.

Dok su planinski reprezentativci putovali prema njemačkom Schwarzwaldu (Crnoj šumi u kojoj je u subotu, 12. srpnja, održano Europsko prvenstvo u planinskom trčanju), lokalni zaljubljenici u ovaj sport su se, kao i svakog ljetnog četvrtka, okupili na Bliznecu. U rekordnom broju ove sezone (79 trkača –penjača na startu) navalili smo na Bikčevićevu stazu, posebno motivirani malčice ugodnijim vremenom nego proteklih tjedana. I iako je 26۫ºC na dnu i 21ºC na vrhu jako daleko od idealne temperature za postavljanje trkačkih rezultata, ipak su mnogi odlučili iskoristiti gužvu između dva tropska toplinska udara i zabilježiti pokoji malo ljepši rezultat. Kod nekih je to završilo standardnom kombinacijom zaletavanja i pucanja, no ipak su pali i neki osobni rekordi, a i postignuta najbolja pobjednička vremena ove sezone.

U muškoj se konkurenciji, specijalac za Puntijarku, Lovelos prvi put ove sezone spustio ispod 29 minuta (28:45), a slijedila ga je već uobičajena elitna grupa (Bielen 29:40, Vrdoljak 29:45), Rajković 30:33, Murić 30:49, Vištica 31:19).

Kod cura je pak rezultatska letvica prvi put ove sezone pomaknuta ispod 35 minuta, a poredak prvih pet je (u odsustvu reprezentativnih zvjerki) izgledao ovako: Veronika (33:52), Antonija (36:40), Višnja (39:46), Tadeja (s osobnim rekordom 43:41), Monika (44:00). Pobjedu na juniorskoj stazi uknjižili su Martina Barišić i Luka Mioković, a nordicu Šimu Cimerman i Petra Herceg.

U iščekivanju da se Janko vrati iz njemačkih Alpa, rezultati četvrtog kola i promjene u poretku malo kasne. No to ne znači da se ne morate brusiti za slijedeće kolo. Vidimo se u četvrtak!

*Svi rezultati Puntijarke (također Lagvića i Učke) možete pronaći ovdje. U polje Naziv trke unesite punt, za polje Godina/Opis 2008 i Kolo unesete =4; zatim kliknete na >PRIKAŽI<.