U predvečerje 12.02. je održana 8. redovna Skupština kluba, zajednička s prijateljskim triatlonskim klubom „Zagreb“, u kojem je inače većina naših članova koji usput simpatiziraju i triatlon.


Nakon ekspresno odrađenog dnevnog reda svoje Skupštine, predsjednik TK „Zagreb“ Gordan Zelenika je prepustio ostatak vremena za AK „Sljeme“, te mu nametnuo dosta visoki brzinski  standard. Stoga je nekoliko formalnih točaka dnevnog reda odrađeno u brišućem letu, a malo vremena se potrošilo samo za drugu (Izvješće o radu u 2009.) i četvrtu točku (Nagrađivanje najboljih u 2009.) dnevnog reda.

IZVJEŠĆE O 2009.g.

Kroz klub je, od njegovog osnutka (ožujak 2002.) ukupno prošlo 246 članova.  Od tog broja su nas tijekom ovih godina napustila 32 člana, a 52 su u međuvremenu postala neaktivna, što znači da klub trenutno ima 162 aktivna člana (pod tim se smatraju oni koji nastupaju za klub, treniraju i piju skupa s ostalim članovima). Od tog broja su 74 člana tijekom 2009. otrčala barem po jedan polumaraton (54 muškarca i 20 žena), a njih 49 barem po jedan maraton (38 muškaraca i 11 žena), čime smo po svim statističkim dijelovima najmasovniji trkački klub u zemlji. U atletski savez su registrirana 32 člana, što zbog štednje, što zbog rezultatskog standarda kojeg smo sami sebi postavili (muškarci ispod 1:30, a žene ispod 1:45 na polumaratonu).

Na kraju godine, na hrvatskoj maratonskoj rezultatskoj rang-listi se u prvih 5 muškaraca našla naša tri člana, a u prvih 5 žena naše tri članice, što će reći da od 10 najboljih maratonaca u 2009. pola pripada našem klubu, a pola ostalima. Najistaknutiji rezultat je postavila Veronika Jurišić, koja je na 12-satnom ultramaratonu istrčala najbolji rezultat sezone u svijetu – 125.2 km, što je, statistički gledano, prvi put u povijesti hrvatske države da je jedan trkač/ica uspio nešto tako napraviti u jednoj od atletskih trkačkih disciplina.

Tijekom 2009. klub je organizirao ukupno 47 različitih natjecanja, uglavnom odlično posjećenih (Savski polumaraton 257, Sljemenski maraton 142, Lagvić 214, Puntijarka 171…). Jedini smo klub u državi koji je organizirao:

– off-road polumaraton (Savski)
– planinski maraton (Sljemenski)
– 12-satni ultramaraton (Forrest Gump)
– trku u drugom gradu (Učka)
– trku u drugoj državi (Durmitor treking)
– trku na globalnom nivou (Svjetsko veteransko prvenstvo u planinskom trčanju)
– visinske pripreme (Žabljak, CG)

PROGRAM ZA 2010.g.

  • – Organizacija lokalne trail-lige (krosevi, planinske trke, trekinzi…)
  • – Organizacija (uz postojeće) još 4 nove trke u Sljemenskoj zoni (Dotršćinska i Sesvetska šuma, Ponikve i Kraljev vrh, što krosevi, što mini-trekinzi…)
  • – Organizirani odlasci na natjecanja u inozemstvu (21.03. Rim maraton, 28.03. Novi Sad polumaraton, 04.07. Irding 24-satni ultramaraton, 21.07. Grossglockner berglauf, 26.09. Berlin maraton, 24.10. Ljubljana maraton)
  • – Organiziranje zajedničkih treninga (Nasip, Maximir) i visinskih priprema (Žabljak)
  • – Prioritet – nastupi na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske u krosu, polumaratonu, maratonu i planinskom trčanju
  • – NEganjanje Jozinih kupova

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH U 2009.g.

Godišnje nagrade kluba su podijeljene u dvije kategorije, pa su za dobre lanjske rezultate nagrađeni Antonija Orlić, Ana Župić, Veronika Jurišić, Hrvoje Kovač, Danijel Katalenić i Šime Sušić, a za rad u klubu Dunja Bua-Maričević, Kristijan Šivak, Dejan Petrović i Bodo Schwebcke.

Po završetku Skupštine je uslijedio glavni dio programa – zakuska! Koja se otegla na kraju priče u duboku noć. Pošto nas je čistačica izbacila iz dvorane, dnevni red je zgotovljen u obližnjem kafiću. Tamo je do izražaja došao naš stari prijatelj, a odnedavno novi član Tomica Salajster, inače strastveni ribolovac. Dok su se runde nizale, dugo je raspredao svoje „ribičke“ priče, a osobito je bila zanimljiva ona u kojoj je ulovio kalifornijsku pastrvu u markuševačkom potoku… Halo, kalifornijska pastrva u markuševačkom potoku?! I kak je znal da je baš iz Kalifornije? Jer mu je, dok ju je vlovil, odmah rekla „How do you do“?

FOTO-GALERIJA