Naše trke

AK Sljeme se bavi organizacijom (zasad) isključivo planinskih dogodovština. Ovdje ćete naći informacije, rezultate, slike, filmiće i izvještaje s naših trka.

Sljemenski maraton

Najviše vremena, energije, novaca i emocija spiskamo na organizaciju Sljemenskog maratona, na koji smo neobično ponosni iz valjda samo nama poznatih razloga. Uostalom, klub je i nastao okupljanjem trkača oko organizacijskog odbora prvog Sljemenskog maratona negdje početkom stoljeća.

9. Sljemenski Maraton 2008
8. Sljemenski Maraton 2007
Google-Earth-Video

>>>Staza u riječi i slici
>>>Pregled Sljemenskog maratona


 

Brdska trka Učka
Brdsku trku Učka nismo trebali prve godine organizirati mi, ali nakon što je lokalni organizator odustao od nje, kao pravi ljubitelji opakih uspona nismo dozvolili da se ugasi i sada je to naš projekt, kojeg radimo u suradnji s gradom Lovran. Dislociranost nam otežava organizaciju, ali se uloženi trud isplati jer u konačnici imamo lijepu trku u fantastičnom okolišu Parka prirode Učka.

>>>Pregled trke Učka

 

Puntijarka i Lagvić
Imamo i naše lige planinskog trčanja koje su vrlo masovne. Po ljeti svakog četvrtka popodne organiziramo ljetnu ligu Puntijarka, jer je cilj točno ispred istoimenog planinarskog doma, a po zimi nedjeljom ujutro trči se zimska liga koju smo nazvali Lagvić po restoranu pored kojeg je start.
Puntijarka
>>>Pregled lige Puntijarka >>>Pregled lige Lagvić

 

Osim toga, suorganizatori ili pomagači smo na još tri trke: Proljetni zagrebački polumaraton (AK Veteran), brdsku trku Sljeme (VK Jarun) i trku po Samoborskom gorju (AK Jastreb 99).